SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2011-08-10

Braškės ir žemuogės

11 braškių (viena papuvusi) ir krapas
JI: Turguje nusipirkome braškių ir žemuogių daigų. Aš 10 braškių daigų, Jis – 5 žemuogių. Puoliau taikyti gamtinės žemdirbystės (GŽ) metodus. Viduryje daržo suklojau telefonų abonentų knygos (gal 2000 metų) lapus. Dėjau po keletą. Peiliu išpjaustinėjau kryžiukus, į juos kišau daigus. Duobutę su daigu dar užkamšydavau žemėmis. Hmm, prigijo. Atrodo, joms tai tiko. Vasarą žolės ten neaugo. Tik aplinkui. Tik lysvė išėjo baisiai kreiva. Krovėm dar nušienautos žolės, t.y. mulčiavom. Derlius nedidelis – kokios 5–6 braškės ir tiek pat žemuogių. Ko norėti – pirmi metai. O be to, ir sodinome vėlokai.
JIS: Kaip matyt nuotraukoj, derlius dvigubai didesnis! (Niekaip negaliu suvokt, kodėl Ji nusprendė, kad geriausia braškėms būtent ta vieta – vidury daržo.)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą