SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-05-01

Pomidoriukai 2012 (ikilaukinis laikas)

JO prae scriptum: Patinka man pomidoriukai labiau negu pomidorai. Puskąsnis – puiki prikanda. Pernai pavyko užsiaugint šiek tiek geltonųjų. Šįmet abu norėjom – kuo daugiau:)

04-30
Balconi Red F1. Pakelį sėklų padovanojo kolegė; ačiū! Labai įspūdinga nuotrauka ant pakelio – iškart pilna burna seilių; o aprašą radau tokį: apie 60 cm aukščio, atsparūs ligoms; tinka auginti balkonuose ir terasose; vaisiai kvapnūs, apvalūs, ryškiai raudoni, be dėmių, gero skonio. Nors skirti balkonams ir terasoms, gal nieko baisiai blogo neatsitiks, jei pasodinsim paprasčiausiai lauke.
Būdamas individualistinio principo šalininkas, sumirkiau 20 sėklų ir po trejeto dienų pasėjau į 4×5 formą. Sudygo 18. Manau, puikus nuošimtis. Ir kas patiko – vos išdygę, daigai ėmė leist vad. antruosius lapelius.
Šituos vienintelius iš pomidoriukų aš ir tesėjau. Kitus – Ji. Ir kitu principu.
JI: Pasėjau miškus. Pro šalį praeidama, vis mėginu kokį silpnesnį išrauti; po vieną, kad širdies neskaudėtų. Atrodo, lyg būtum pasirengę pramoninei daržininkystei. O šiltnamio, bent jau apdengto plėvele, taip ir neturime. Ir nelabai žadame turėti. Bet turiu idėją: apdengti šiltnamį tik iki pusės – apsaugoti nuo vėjo ir nuo šalnų, kurios, anot jo, pažemiui formuojasi. Gal pavyks. Neprivažinėsime palaistyti, atidaryti uždaryti. O norisi viską išmėginti. Pradedančių daržininkų problemos. Tikiuosi, kad ši euforija truks tik keletą metų. Ateisime į protą.
JIS: O gal tik šių metų užtektų? Kai pasižiūriu į tuos miškus, kurie dar turės būt, Jos mėgstamu žodžiu tariant, išpikiuoti, – pramoniniai šiltnamiai ima vaidentis.
05-09 persodinau savuosius Balconi Red (vieną – tiesiai vazonan, mėginsiu augint ten, kur dera, – balkone), taip pat Jos sėtą Vilmą (žemaūgių derlinga veislė, skirta auginti vazonuose kambario sąlygomis ir balkonuose; krūmai kompaktiški; vaisiai apvalūs, skaisčiai raudoni, iki 15–20 g svorio; tikiuos, ir lauke augs) – dar 30 daigų.
Kad visus (pomidorai + pomidoriukai) suskaičiuočiau, jau ir kalkuliatoriaus prireiks: 18 + 30 + 14 + 8 + 37 + 22 + 32 = 161. Neblogai:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą