SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-06-19

Nukąsti braškių stiebeliai

dalis (gražioji) surinktųjų 06-15
JI: Nuėję penktadienį vakare (kai tik atvažiavom) apžiūrėti braškių, nustebome: ant žolės gulėjo viena, o gal net dvi neprinokusių ir jau panokusių braškių saujos. Nukąsti stiebeliai. Rupūžės čiulpia, ėda ar graužia tik raudonas braškes, o čia žalios. Paskambinau mamai – sako, ir man taip yra buvę. Skruzdės nugraužė. Patikriname, keturiuose braškių kelmeliuose skruzdėlynai įsikūrę. Nors ir kaip nesinorėjo, teko barstyti į kero viduriuką miltelius nuo skruzdėlių. Skruzdės tikrai nuo jų dingsta. Pasiteisino. Kitą rytą tik viena braškė, matyt, vakar nepastebėta gulėjo ant žolės.
JIS: Gal ir skruzdės nugraužė tuos kotelius, nesiginčyčiau, nežinau, bet tada pačios braškės lyg kokie kamuoliai turėtų ritinėtis, nes buvo bent jau per kokį sprindį nuo artimiausios kekės. Negi skruzdės jas galėtų patempt į šoną? Kita vertus, na ir kas čia tokio? Mums irgi juk liko, ir visai gražių! :)
skintosios 06-17

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą