SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-06-21

Rupūžės

JI: Beveik esu tikra, kad tuos tunelius po augalais iškasa rupūžės. Kaimynė sakė, kad jeigu yra suraustas kauburys – tai kurmio darbas, o jeigu be kauburio – lauko pelių arba rupūžių. Tikrai mačiau šiltnamyje ne vieną rupūžę. Ir nudžiūvusių augalų su duobėmis po šaknimis. Kodėl tokia įžanga? Nes jaučiuosi negerai – užmušiau rupūžę. Prieš pastebėdama kiškį, žiūrėjau į braškes. Nukąstų nebuvo, bet, žiūriu, ogi guli viena raudona, didelė, pusiau nugraužta. O šalia rupūžė tupi. Nejuda. Priešais kuolas įsmeigtas (lysvės žymeklis). Čiupau tą kuolą ir iš visų jėgų trenkiau. Užmušiau. Iki šiol jaučiuosi žudikė, rupūžių.
JIS: Nevertėtų graužtis; na kuo Tu blogesnė už žvejus, kurie juk irgi sugautąsias žuvis pribaigia peilio kriaunom trankydami per galvą, o kartais tiesiog ją, galvą, nurėždami dar spurdančiai (esu taip daręs, nors nemanau esąs žvejys; atsimeni, karpį buvom nusipirkę?)? Ir nėra esminio skirtumo, kad žuvys suvalgomos. Juk ne iš bado, o dėl malonumo jos gaudomos/valgomos, bent jau dabar.
O dėl tų tunelių, manau, kad tai kurmių (gal net vieno) darbas. Kodėl? Paprasčiausiai dėl diametro: neįsivaizduoju, kad tokia palygint nedidelė rupūžė tokius erdvius urvus galėtų išraust.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2012-07-12 09:47

    Ech, gaila rupūžėlės. :( Tunelius po augalais iškasa lauko pelės ir kurmiai, jokiu būdu ne rupūžės. Savo sodybėlėj jas saugau, kaip ir žalčius. O su lauko pelėm puikiausiai "tvarkosi" katė Rainė. Bet ir jų gaila - visi nori gyventi ir daugintis.:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už patikslinimą. Tai buvo stimulas pasiskaityti daugiau apie rupūžes. Pasirodo rupūžės suėda visokius šliužus, kurie pridaro daug žalos daržovėms. Nuo šiol saugosiu ir aš rupūžes.
      Nors kartais atrodo, kad jų daugiau, negu šliužų.

      Panaikinti