SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2013-03-08

Baklažanai gelsvieji (sėklos)

JI: Pernai mėginome šiltnamyje auginti įprastinius baklažanus, tuos violetinius, arba, kitaip sakant, tuos visiems suprantamos baklažaninės spalvos. Gražiai žydėjo, iki pat šalnų. Ir net kai sniegas pirmasis iškrito jie vis dar žydėjo... ir tik žydėjo. Tiesiog šiltnamio puošmena. Vaisių taip ir neužmezgė.
Šiemet nusprendžiau baklažaninės spalvos baklažanais nesigundyti, o išmėginti gelsvuosius (Golden eggs). Gal ne tik džiugins žiedais?.. Galima auginti ir kambariuose, oranžerijose ar balkonuose. Galima formuoti norimo aukščio ar formos. Sėklos sudygsta per 14–18 dienų. Bendradarbė sakė (net nežinau, pagal kokį kalendorių), kad pomidorus reikia sėti kovo 12–13. Baklažanus, manau, taip pat. Taigi, pirmyn.
Beskenuodama pakelį sėklas tikriausiai apšvitinau, nes nepagalvojau išimti. Jeigu yra ekologiškos sėklos, tai mūsų tikriausiai tapo elektromagnetiškos arba ultravioletiškos. Gal bus geresnis derlius. Arba bent koks nors derlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą