SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2013-06-05

Bulvės įprastai

JI: Bulves JIS tėvams susodino tradiciniu būdu. Grįžęs pareiškė: viskas, bulves sodinsime normaliu būdu. Sako, gal nors kartą turėsime bulvių.
Sodino pats, man neleido prisiliesti. Pasodino gal 40. Mulčiuoti irgi neleidžia. Jokių eksperimentų!
Bulvės gražios. Greit jau ir žydės. Pelėnai ar pelės kol kas nepuola, bent jau nesimato. Na, o koloradams tas pats – ar GŽ, ar ne GŽ, jiems visos skanios. Lauksim derliaus.

2 komentarai:

  1. Laba diena, skaitau jūsų blogą ir jis labai įdomus, ypač tuo, kad yra ir moteriškas ir vyriškas požiūris į žemės ūkio darbus :). Mano antroji pusė į mano žemės ūkio darbus visai nesikiša už ką aš jam dalinai netgi dėkinga :) (išskyrus tuos atvejus, kai reikia pačiai ir sunkiausius darbus nudirbti).
    Kadangi rašau į bulvių temą, tai norėjau duoti tokį patarimą bulvių tema. Niekada nesodinkite bulvių iš maximos, juo labiau jei nežinote veislės, nes jei auginate sau ir norite kuo ankstyvesnio derliaus rinkitės tik ankstyvąsias bulvių veisles ir dar gerai būtų, jei jas padaigintumėte (patariama daiginti nuo kovo vidurio, bet aš jau vasario viduryje bulves dėžutėse ištempiu į šviesą). Ankstyviausia veislė iš mano augintų yra Riviera, sekanti - Adora, Vineta. Galima įsigyti ir Osprey, tačiau ji suskilinėja, jei pasitaiko sausi metai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. JI: Dėkui Jums už patarimus. Aha, jau greitai ir kovo vidurys - reikia spėriai bulvių ieškoti. Mes irgi jau priėjome tos išvados, kad reikia sodinti tik ankstyvąsias bulves. Pamėginsim paieškoti iš Jūsų nurodytų veislių.
    Iš Maximos nesodinome, kol kas bendradarbiai sušelpdavo - malonu padėti pradedantiesiems daržininkams. Bet šiemet jau, matyt, reikės patiems ieškotis - jau pradedančių statuso niekas nebenorės suteikti.

    AtsakytiPanaikinti