SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2014-04-28

Apie sėklas

JIS: Kartkartėm pasišaipau iš Jos, esą sėklų visokių jau turi dešimčiai metų į priekį, bet ir pats ne ką esu atsparesnis. Vis ką nors irgi nuperku, kai akis užkliūva vaikštant po parduotuvę.
Vis dėlto jei jau pirkt sugalvoji – tai pirkt reiktų specializuotose parduotuvėse, nes: va pernai pirktos paprikų sėklos – pasėjau po 10, o teišdygo ir stiebias po vieną.

JI: Su paprikom šiemet ir man nelabai pavyko. Manau, todėl, kad kambariuose dygimui per šalta temperatūra buvo. Na, o darbe visai neblogai sudygo. Sėjau po dvi į vieną, maniau – ech, tikrai nesudygs visos. Sudygo. Visos. Po dvi viename. Išpikiavau. Bet paprikos tikrai nemėgsta būti judinamos. Tos, kurios liko nejudintos, mažuose indeliuose daug geriau auga už persodintąsias į didesnius. Bet susivėlinom su paprikom, susivėlinom. Dar tik po 4 tikruosius lapelius turi. Bet juk nepriversi išdygt, jeigu nenori.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą