SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2015-06-01

Naturgarten

JI: Buvusi kolegė atsiuntė šiandien nuotraukėlių, kaip atrodo šimtaprocentinis Naturgarten Austrijoje principas: niekas niekada nieko neravi ir visos žolės ir daržovės auga vienu metu. Jeigu Jis nenuravėtų karts nuo karto mano kiš-mišo ir neišrautų, Jo manymu, ne vietoje augančių augalų (kukurūzų, medetkų, bulvių, kitų jau net ir nebepamenu) ir nenupjautų tarplysvių, tai ir mūsų lysvės vasarai įpusėjus atrodytų panašiai.
Konteinerį lygiai tokį pat kaip nuotraukoje ir laistytuvą žalią irgi turime. Matau tik vieną vieną trūkumą Naturgarteno – kaip tokiam sode susirasti reikiamą augalą? Kaip kolegė pasiūlė, nebent iškelti kartis su užrašais „svogūnas“, „kopūstas“, „agurkas“... Įdomiai atrodytų.
Beje, šitas sodas Austrijoje priklauso lankomų sodų kategorijai.
JIS: Ką reiškia „priklauso lankomų sodų kategorijai“? – Kas nori, tas atvažiuoja ir lyg niekur nieko žiūri, kaip atrodo der Naturnahe Garten?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą