SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2014-05-06

Šalnos

JI: Deja, deja. Ir jurginus, ir kanas pakando šalnos. Net bijūnai buvo nuleipę. Bijūnai, tikimės, atsigaus, na, gal ir kitos gėlės. Tulpės tik gražiai žydi, joms nusispjaut į šalnas.
JIS:  Dėl kanų ir jurginų – jau pasodinau vėl lauke su daigais (jurginų tai tik du kelmeliai tokie buvo, kiti ne), tad to ir reikėjo tikėtis, šalnų pavasarį juk turi būt, ypač kai obelys susiruošia žydėti. Nieko nepadarysi. Manau, išleis naujus ūglius, ir viskas bus tvarkoj.

4 komentarai:

  1. Jei jurginai ar kanai yra sodinami jau su daigais, tai paprasčiausiai reikia giliau užkasti, kad daigai kurį laiką dar liktų po žeme, bet net jeigu ir nušalo, turėtų išleisti naujus ūglius, bet tai gali ilgiau užtrukti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vakar užmečiau akį – kanai jai leidžia naujus ūgliukus, o su jurginais – balažin kaip bus.
      Dėl sodinimo giliau: gal ir galima, jei ūgliai mažyčiai, bet jei jau beveik sprindiniai, būtų nebe sodinimas, o laidojimas :)

      Panaikinti
  2. JI: Ir kodėl gi kanai, o ne kanos? Kas per muskulinizacija?

    AtsakytiPanaikinti
  3. JI: Lieps po to Gražulis sunaikinti kanas, kad netaptų kanais.

    AtsakytiPanaikinti