SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2015-04-26

Braškinių česnakų belaukiant

Žemuoginiai špinatai, pasėti 2015-03-19
JIS: (Šitas ironiškas įrašo pavadinimas – mano; dėl to, kad Ji pasėjo ir jau vakar į lysvę pasodino keletą daigų augalo, kuris vadinas žemuoginiai špinatai; kas liko, parsivežė namo; Jos manymu: viską reikia išbandyt! Kodėl ironizuoju? Manau, žemuogės turi būt žemuogės, o špinatai – špinatai. Kitaip išeina nei velnias, nei gegutė.)
Šįkart buvo tikras savaitgalis sode. Išvažiavom penktadienį po darbo, grįžom sekmadienį apie penkias. Kaip įprasta pavasarį, dirbom.
(a) Parengiau dar vieną lysvę. Visapusiškai. Tai reiškia: 9 metrų ilgio lysvę, rudenį paliktą likimo valiai, apkraštavau, sukasiau, išrinkdamas žoles, privežiau durpių ir dar kartą sukasiau. Galima sodint nors ir ryt.
(b) Vidury pievos pasodinau aviečių, remontantinių, veislė – IDS (= iš dėdės sodo); regis, 10+ (gavom dovanų vėlų rudenį, nebebuvo noro sodint, orai bjaurūs, šalta, lyja, tai peržiemojo apkastos durpėm lysvėje).
Mažai nuveikta? Bet ar pagal kiekį reikia spręst apie vertę?
Svarbiausia, kad stengiaus daryt kuo geriau :)

JI: Nesutinku, kad nei velnias, nei gegutė. Žemuoginius špinatus pasodinus į jogurto dėžutę, turėtų išaugti DOBILAS. Va.
O nuveikė Jis tikrai daug. Ne kiekybė svarbu, kokybė. O Jis viską stengiasi daryti kokybiškai – perfekcionistas. Čia aš galiu nukreivazoti svogūnų eilutes, o Jis man virvutes nutiesia. Teks pasitempti.
JIS: Ir dar brūkšnius reikiamo ilgumo įrašuos padaro :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą