SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2014-04-22

2014-ųjų bulvės [beveik] pagal Ją

[JIS: „Beveik“ todėl, kad sodinau aš; bet beveik taip, kaip Ji liepė, na, gal centimetru giliau; ir pirmąkart gyvenime sodindamas bulves drėkinau duobeles – žemė visiškai visiškai sausa buvo; Ji neprieštaravo.]
JI: Pirkom bulves VINETA, nes kitų Ingridos taip pat rekomenduojamų ankstyvųjų ADORA  negavome. Nei šiaudų, nei šieno neturėjome, o ir žolės dar nepjovėme, tad teko pasitenkinti užberiant žeme. Pelenais JIS pabarstė – čia pagal mane. Kažkur perskaičiau, kad pelenai saugo nuo kolorado vabalų. Kaip – nebepamenu. Tarsi pabėga, o gal nusigalabija. Žole užmesime vėliau. Žodžiu, išėjo šiemet miksas – nei pagal Jį, nei pagal mane (o gal atvirkščiai: ir pagal Jį, ir pagal mane, bent kol kas). Lauksime derliaus.

3 komentarai:

  1. Puikus tinklaraštis! Tik dabar jį pamačiau. Linkėdamas sėkmės žemdirbiaujant-savaitgaliujant ne Vilniuj, vis dėlto išdrįsiu paklausti: o kodėl "Šviesos 203"?
    Ir ar "ŠvIEsos 203", ar "ŠviesOs 203"?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šviesos 203 – toks žodis ir skaičius pritvirtinti prie namelio, lyg ir adresas. O už linkėjimus – labai ačiū abiejų vardu.

      Panaikinti
  2. Vėl užsukau pas jus ir žiūriu yra naujų įrašų :). Malonu, kad mano rekomendacijomis pasinaudojote, tik gal nebūtina buvo pirkti sėklinių bulvių iš veislininkystės ūkio, nes jos labai brangios, nebent jei ši veislė jums patiks, pasilikite mažas bulvytes sėklai kitiems metams. Jei sodinti veislės pabandymui - paragavimui, geriausia pirkti iš ūkininkų turguje, ten bulves tikrai pigesnės ir galima įsigyti keletą veislių ir pasisodinus ragauti, gal kuri patiks labiau nei kitos arba būtent pas jus sklype kuri nors veislė geriau auga... Dėl bulvių barstymo pelenais - nežinau ar padės nuo koloradų, nes pelenus barstyti reikia, kai jau atsiranda pirmieji kenkėjai, bet tikrai nepakenks, nes pelenai yra gera trąša :). Jei bulves užkasėte žemėje, tai mulčiuoti galima ir vėliau, kai atsiras kuo, mulčiuojant reikės mažiau ravėti.

    AtsakytiPanaikinti