SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2015-05-11

Kopūstai ir kopūstai

JI: Dar niekad neturėjau tokių gražių kopūstų daigų kaip šįmet – nors imk ir nešk į turgų. Per daug jų, per daug. O išmesti – gaila. Štai ką reiškia pagerinta šampinjonų ūkio durpėmis dirva. Pasodinau keletą daigų į lauką ir su nerimu seku prognozes – bus ar nebus šalnų? Bet, pagooglinau, atrodo, kopūstai silpnų šalnų nebijo, tad gal ir ištvers.
O dar radau idėjų, kad norint išnaudoti žemę galima tarp kopūstų (nes daigus reikia sodinti kas 60 cm) galima pasėti ridikėlių ar salotų. Reikės patyliukais taip ir padaryt, nes Jis vėl burbuliuos, kad prikaišau visko be sistemos ir tvarkos. Jam patinka tvarkingai: svogūnai tai svogūnai, o ne svogūnai-morkos-svogūnai, kopūstai tai kopūstai, o ne medetkos-kopūstai-krapai-ridikėliai-kopūstai-medetkos. Užtat kai pamatau prie kokios lysvės besikrapštantį, tai tuoj lekiu žiūrėti – ar vėl ko nors neišravėjo. Nesupranta Jis mano sistemos, Jam tai – betvarkė. O kukurūzus, kuriuos vėl tik tris įkišau į dirvą, nežinau ar spėjau apsaugoti – matot, Jis sugalvojo apravėti 15 cm plotelį už svogūnų. Na, gal dar jie nebuvo suspėję išlįsti. Nesiseka su tais kukurūzais man, niekaip nesiseka.
JIS: Kopūstų daigai išties gražūs, bet nė kiek ne prastesnės ir piktžolės – šiluma, drėgmė ir gera žemė joms irgi patinka. Šiltnamy nesiėmiau ravėt, nes tie visi pasėtieji (be kopūstų, dar salotos) turės iš ten iškeliauti į lauką.
O kad kartais kokį – neatpažinęs, netyčia – ir gerą daiktą išraunu, na, visi juk silpnybių turim.
Dėl nelemtųjų kukurūzų, tai tikrai jie per savaitę dar nebuvo spėję išdygt, teišroviau kelias pažįstamas piktžoles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą