SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2015-06-15

Kopūstai – beveik kaip iš reklamos

JI: Kopūstai – kieti. Dar niekad tokių neturėjau!
Pernykščius sūnus pamatęs juokėsi – dar niekad tokio dydžio kopūstų nesu matęs! Na, bet galvutės kokios kietos, nesvarbu, kad apelsino dydžio, – mėginau kopūstus ir save teisinti.
O šiemetiniai – tikri gražuoliai, kol dar vikšrai žali neapipuolė. Tinka jiems durpės ar žemė ar kas ten iš šampinjonų ūkio. Ir PH, matyt, toks, kokio reikia.
Beje, juokingai išėjo su PH matavimu. Nusipirkau PH matavimo testinių juostelių. Instrukcijos pridėta nebuvo. Ir šiaip varčiau, ir taip, bet neaišku, kaip reikia matuoti. Įkišau į žemę ir pamiršau. Ir teisingai, kad pamiršau. Ogi PH matavimui reikia: paimti žemės kokių 3–5 cm gylyje mėginuką, įdėti į buteliuką, užpilti vandeniu, gerai pakratyti, palaukti, kol nusės, vandenį nupilti. Va į tą vandenį įkišti juostelę ir išmatuoti PH. Turėtų, regis, spalva pasikeisti. Tik kol radau instrukciją internete, spėjau kažkur juosteles nukišti.
JIS: Teisybė, kairės nuotraukos viršuje, šalia petražolių, galima pamatyt, kaip atrodo lysvėn susodinti žemuoginiai špinatai, iš kurių mėginau juoktis. Klesti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą