SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2015-06-15

Gražgarstės, žydinčios geltonai, = laukinės traukės?

o bitėms labai patinka; iš tolo girdis, kaip jos ten dirba
JIS: Pavadinimą aš užrašiau, o kaip viskas atsitiko, tepasakoja Ji.
JI: Tai ir pasakoti nelabai yra ką. Pernykštė rukola (gražgarstės) žydėjo baltai ir žiauriai skani buvo. Mano marti džiaugėsi, sakė, kad parduotuvinės rukolos net valgyt nebenori po maniškės – tokio sodraus riešutų skonio buvo. Bendradarbei nunešiau maišelį, tai sakė, kad nuo to laiko jai rukola kaip narkotikai – valgo valgo ir atsivalgyti negali. Ir aš pati džiaugiausi aštroku skoniu. Šiemet prisėjau daug – kad visiems užtektų. Tikrai, ant pakelio buvo parašyta traukės (rukola). Bet, deja, šita „rukola“ nei skonio, nei minkštumo neturi. Nesakau, kad nuodinga, ne, bet kramsnoji kietą žolę, ir tiek, tik gaila, kad dar vieno skrandžio trūksta – atrajojimui. Išvada: reikia pirkti sėklas rukolos, žydinčios baltai. Belieka tik išmokti iš sėklų atpažinti – geltonai žydės ar baltai???
JIS: O gal reikia žiūrėt, kad ant pakelio tebūtų užrašyta rukola (gražgarstės) ir nieko daugiau?

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2015-07-01 23:34

    Tai gal šitos išvis nevalgomos, o tik dėl grožio auginamos? - susimąstė marti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Valgomos - tai kita rūšis, jus pardavėjai apgavo ant pokelio ne tą užrašę. Keista, kad profesionlai taip daro.

    AtsakytiPanaikinti