SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2011-09-13

Agurkai

JI: Su agurkais pavyko beveik taip pat, kaip ir su geltonaisiais pomidoriukais. Derlius ištisą vasarą. Tiksliau – antrąją vasaros pusę. Po kokius penkis kiekvieną savaitgalį. Pirmus tris sudaiginau namuose. Jie ir buvo patys ankstyvieji.
Antrąją partiją sėjau tiesiai į dirvą. Sakyčiau – prastoki išėjo. Kažkokios keistos formos – ne pailgi, o tokie bumbulai. Gal drėgmės trūko.
Paskutinę partiją sėjau liepos pabaigoj. Turėjau žemės lopinėlį buvusioje ridikėlių vietoje. Žydi gražiausiai. Pradėjo megzti. O jau rugsėjo vidurys. Jeigu nebus šalnų, tai gal dar ir užaugs. Jis juokėsi: sako, kas tokiu metu agurkus sėja. Atšaunu: o mano – žieminiai agurkai.
JIS: Taip, šmaikščiai atšauni, bet kad tiesiog jau per šalta agurkams. Na, pamatysim, kas išeis iš to žydėjimo gražiausiai:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą