SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-04-30

Iš smalsumo: Artišokai (ikilaukinis laikas)

04-30
JIS: Viena iš paslaptingųjų daržovių (bent man; jokios asociacijos nekyla, ergo: nesu valgęs?). Pasak lt.wikipedijos, „Lietuvoje artišokas mažai žinomas ir vartojamas.“ Ką gi, pamatysim/paragausim, aišku, jei užaugs (ir skonis bus pakenčiamas).
Pasėjo Ji (03-??). Išdygo vienam indely du, kitam – trys, regis, tiek ir tesėjo. Bet sudygo (jau mano namuos) kažkaip kreivai šleivai. Tad, kaip tvarkos, o ne visokių daržininkystės kalendorių mėgėjas, 04-22 ėmiau ir persodinau į atskirus palygint didelius indelius.
Balažin, kas iš tų artišokų išeis...

JI: Artišokų nesu valgiusi irgi. Man tai kažkokios egzotiškos daržovės. Auga iki 2 m aukščio. Kaip supratau googlindama, gali būti, kad tuos žiedus, kurie valgomi, kraus tik antrais metais. Receptus nagrinėsiu vėliau, kai bus derlius (jeigu bus). Žiedas turi būti panašus į dagio. Tikiuosi įspūdingų augalų, galinčių netgi šiek tiek atstoti atitvarą nuo prašaliečių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą