SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-04-30

Bulvės 2012

04-29
05-27
JIS: Pernai buvom pasodinę net dvidešimt aštuonias. Džiaugėmės pirmosiom. Džiaugėmės antrąkart pasikasę. Visas iš po kartonų išrankiojusi Ji apibendrino: „derlius kiekiu 400–500%, na, o svoriu – gal 200%“. Vietoj bulvių rudenį susodino česnakus. Puikiai auga.
Šįmet sodinom jau nebeskaičiuodami. (Oi, atsiprašau, aš neskaičiavau.)
Pasirinkom pievos plotą šalia braškių/žemuogių (gal nesipjaus, vienos kitas kokiom ligom apkrėsdamos?), kur kitąmet turėtų būt lysvė, ir prikaišiojom. 6 bulvių net pritrūko. Kartonų šonus prislėgiau velėna, papuvusiais rudenį nukirptų astrų stagarais užklojau (kad tradicinės žemdirbystės šalininkams akių tie kartonai nebadytų). Kol kas su tuo mulčium striuka.
Nežinau, kaip bus derlius įvertintas rudenį, bet dėl vieno iš anksto džiaugiuos: lysvę paruošt tikrai bus lengviau negu kad dabar, t.y. pavasarį.
JI: Beje, ne astrų, o žieminių astrų, tų, kur žydi gražiai mėlynai-violetiniai. Šiaudų neturime, šieno, deja, irgi. Problema – kuo dengti bulves. O bulves, beje, mėginau skaičiuoti. Ar tik nebus apie 56–58. Tik labai daug visko teko skaičiuoti – tai ir primiršau.
JIS: 05-04 pasodinau trūkstamas. Viena abejonė neduoda ramybės: ar joms ten ne per drėgna bus? 05-27 jau sudygę, daigai sodriai žali.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą