SODAS — NE DARBOVIETĖ!
JI
: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus. Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo knygą Protingas daržas. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-06-11

Patisonai ir melionai

JIS:  Praeitos savaitės pradžioj Ji buvo paskelbusi gedulą, kurį mėginau šiek tiek sušvelninti autoironija. Telieka istorijai:
Nuo 2012-06-02 iki 2012-06-09 tinklaraštyje skelbiamas gedulas dėl netikėtos cukinijų, moliūgų ir melothria scabra žūties. 2012-06-01 juos pribaigė nedėkingosios oro sąlygos – labai smarkus lietus ar net kruša ir vėjai.
[JIS: Ir ko tik žmogus nesigriebi, kad sulauktum pirmojo komentaro tinklarašty?! Gal kas bent užuojautą pareikš, jei dėl nieko negyrė:-)]
Nepaisydamas tragingojo minėtųjų daržovių likimo atsidūrus lauke, vakar šalia ką tik apdengto šiltnamio iš pietų pusės iškasiau kastuvo pločio tranšėją, iškračiau šaknis, pribėriau geresnės žemės ir pasodinau 8 patisonus Disco (sėta 05-18) ir 7 melionus Queen Anne’s Pocket (sėta tą pačią dieną). Kadangi patisonai atrodė gražiau, tai net apmulčiavau, taip sakant, kaip ant pagalvių suguldžiau, o melionai, kaip parodę mažiau noro augti, tebuvo tik geresne žeme palepinti.
Žiūrėsim, kas iš jų po savaitės bus likę, jei apskritai bus likę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą