SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-06-21

Pelės ir pupelės

JI: Su pupelėmis šiemet nesisekė. Nesudygo. Tik keletas, sodintų vėliau. Gal buvo per šalta, gal per drėgna, gal kas nors suėdė ar sulesė – pelės, kurmiai, rupūžės, varnėnai? Galvoju: pamerksiu dar keletą pupelių, šparaginių, krūminių, vegetacijos periodas – 60 dienų, gal dar spės užaugti. Pamerkiau į servetėlę susukusi puodelyje. Kitą dieną, susiruošusi sodinti, neberadau pupelių. Klausiau Jo: gal matei žalią puodelį su užmerktomis pupelėmi?. Sako, ne. Apsisukusi vėl klausiau: gal išmetei pupeles pagalvojęs, kad ten tik servetėlė? Sako, ne. Aš pati radau puodelyje sumaitotą servetėlę, be pupelių. Išmečiau į bačką, kompostuojam viską. Apžiūrėjau bačką ir sumaitotą servetėlę. Nieko, pupelių nėra. Prisiminiau, kad vakar ant to kelmo mėgino užsikarti pelė. Lauko pelė. Jis dar pamėgino ją nufotografuot. Mėginu atrasti kaltininką – pelė ar paukščiai? Puodelis nenuverstas. Stovėjo ant kelmo. Servetėlė sumaitota ir nei vienos pupelės. Pupelės išbrinkintos. Minkštos turėjo būti. AB Sėkluvos. Nepigios.
JIS: Pelė, manyčiau; na juk tikrai skaniau negu ūkinis muilas, kuris irgi buvo apgraužtas. :)

1 komentaras:

  1. Anonimiškas2012-07-12 10:03

    Tos lauko pelės pridaro daug škados, pvz. pavasarį nugraužia hiacintų svogūnėlius ,įtariu, mano margutės dėl tos pačios priežasties nežydi, o ir šiaip mėgsta įvairiausius šakniavaisius. Tačiau jos visko nesugraužia, maloningai palieka dalį derliaus ir mums .:)

    AtsakytiPanaikinti