SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-05-03

Lysvių daryba

JIS: Kai tik pradėjom viską neribotais kiekiais sėt namie, man iš karto įsimetė galvasopė: o kur visa tai susodinsim???!!!
Pernai teturėjom vieną buv. šiltnamį (tiek tespėjau žemės parengt: išpurtyt visas varpučio šaknis etc.)
Viena lysvė atsirado praeitą rudenį, ten, kur augo bulvės. Dar vieną irgi rudenį sukasėm, pavasarį tereikėjo tik perkast ir nesupuvusias velėnas iškratyt. Palygint lengva. Bet jos jau atiduotos svogūnams.
Reikia dar! Ir daug.
Ir kitą šiltnamį parengsiu (pernai ten baisiai puikiai vešėjo varputis, net nemėginau su juo iš pagrindų kovot, t.y. raut, tik nupjautą žolę verčiau ant viršaus; šį pavasarį patikrinau: purumas žemės po tuo papuvusio šieno sluoksniu – neapsakomas; va dabar jau varputis keliaus iš ten su šaknim).
O kaip randasi lysvės vidur pievos, matyt nuotraukoj: kasi ir iškratai velėnas. Viskas paprasta. Bet kai praeitą savaitgalį buvo tokie karščiai, tas kratymas – ne maloniausias darbas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą