SODAS — NE DARBOVIETĖ! (2011)
JI: Dukterėčia, sužinojusi, kad žadu pirkti sodą, atsiuntė nuorodą į gamtinės žemdirbystės svetainę. Netgi užsiregistravau, kad galėčiau skaityti forumus.
Perskaičiau Nikolajaus Kurdiumovo Protingą daržą. Na, ir nusprendžiau pabandyti – tai yra, turėti daržą ir jame derlių be jokio kasimo, ravėjimo ir laistymo.
JIS
: Graži svajonė! Bet dirbti vis tiek teks. Kad ir žolę pjaut.

2012-05-30

Lauk!

JIS: Prae scriptum: Kaip greit tas laikas bėga, deja! Nespėsim mirktelt, o jau rugpjūtis:)

05-27; kas nutiko po beveik savaitės, žr. čia
05-27
Praeitą savaitgalį Jos mašina buvo pridėta visokių sėjinukų. Reikia vežt sodan ir sodint į dirvą; gana namie ant palangių ir pan. auginti. Aišku, visai nedaug tilpo, bet juk svarbiausia – geri norai.
Iškeliavo cukinijos ir moliūgai; ir du arbūzai. Dar du arbūzai ir viena cukinija liko ant Jos palangės; kur reiks sodint? (Padaryta eilė pilna, deja. Ką daryt? Ji juk pasakė: gana plėstis su lysvėm/vagom į vakarus! Ilgint? Skersuot? Nežinau. Racionaliausia būtų dar vieną siaurąją lysvę iš kairės padaryt, bet tai jau plėtra į vakarus, ton pusėn, kurion Ji pasakė, kad nebevalia.)
Pradėjo keliaut pomidorai ir kt. Svarbiausia: lauk!, t.y. laukan, t.y. iš namų, t.y. į lauką.
Pomidorų [švelniai sakant] oi kaip per daug – prisodintas beveik visas vienas šiltnamis (liko 1/6) ir apie 1/2 lysvės; o likę namie dar 3/4 (nuo visų skaičiuojant) mažiausiai... (Žr. lysvių daryba – štai kuo užsiimu, laiko neskaičiuodamas, t.y. negalvodamas apie poilsį ar lietų; na, paguoda tokia: kitąmet šituo užsiimti nebereiks :-).) — Mėginau suskaičiuot, kiek dar mano namuos pomidorų likę – 123 — štai kiek likę, tikrai apie 2/3; neskaičiuojant kt., t.y. paprikų, patisonų, melionų.
nebežinau, kurį čia veislė, tik tiek – iš žemaūgių; 06-16

06-21: Tik trečią birželio savaitgalį paskutiniai pomidorai iš namų iškeliavo lauk. Gal ir per ilgai viskas užtruko, bet tikriausiai nieko blogo, nes orai buvo ne per šilčiausi. Dvi su puse lysvės ir šiltnamis prisodinta pomidorų. Kai kurie (Balconi Red) jau žydi, kai kurie (Toliman H) krauna žiedus. Persodinus stipriau nukentėjo tik kokie 10–20, daugiausia augę pas Ją ir visą laiką buvę viduj (saviškius išnešdavau balkonan pagrūdint). Kol kas viskas gerai, bet ar išties gerai tebus galima pasakyt tik tada, kai prisiskinsim nokint ar jau prinokusių – valgyt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą